Boothuis

Een boothuis is ideaal als u een aanlegsteiger heeft of een plek aan het water om uw boot te stallen. U kunt een boothuis eigenlijk zien als een soort garage voor uw boot. Hierin kunt u de boot stallen met een speciaal hijssysteem dat in het boothuis geplaatst is. Met dit hijssysteem kunt u de boot omhoog takelen en zo uit het water houden. Dit is ideaal als u bijvoorbeeld de onderzijde van uw boot wilt schoonmaken. Of wat dacht u van onderhoud aan uw boot? U kunt in het boothuis heel eenvoudig uw boot een nieuwe verflaag geven aan de o.a. de onderzijde. Het voordeel van uw boot opslaan in het boothuis tijdens de wintermaanden is dat u zo’n lelijke groene aanslag voorkomt. Als u een boothuis gaat bouwen dan is het wel slim om dit van duurzame materialen te doen. Een deel van het boothuis komt namelijk dag en nacht in zoet of zout water te staan. Uiteraard kunnen wij u bij Houtbouwland adviseren over het bouwen van uw eigen boothuis van hout. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor uw boothuis op maat.

Gebinten constructie voor uw nieuwe boothuis

Eén van de bouwmethodes waarop uw nieuwe boothuis gebouwd wordt is met de gebinten constructie. Deze constructie bestaat uit stevige houtenbalken die krachtig genoeg zijn om bijvoorbeeld uw boot omhoog te takelen. Uiteraard kunt u deze balken zichtbaar maken voor een rustieke landelijke uitstraling. Het ontwerp van uw nieuwe boothuis wordt geheel op maat gemaakt. U kunt er dus voor kiezen om de afwerking helemaal anders te maken dan een zichtbare gebinten constructie. Er is een hoop mogelijk en wij helpen u graag om maatwerk te regelen.

Uw boothuis door ons laten bouwen

Houtbouwland werkt altijd op basis van prefab met houten materialen. Bij prefab denken wij al snel aan een catalogus met allemaal boothuizen waaruit u kunt kiezen. Bij ons is maatwerk absoluut mogelijk ondanks dat wij prefab werken. Prefab wil alleen zeggen dat alle onderdelen in de fabriek gefabriceerd worden. Vervolgens worden op de bouwlocatie zelf de onderdelen bij elkaar gemonteerd en heeft u een nieuw boothuis. Binnen een dag kan zo uw nieuwe boothuis al af zijn. Dit zorgt voor de minste overlast en u kunt lekker snel gebruik maken van uw nieuwe boothuis.

Een boothuis bouwen

U kunt in overleg met Houtbouwland uw complete boothuis door ons laten bouwen. Zo kunt u ervoor kiezen om door ons het fundament te laten plaatsen en hierop het boothuis te plaatsen. Wij kunnen u zelfs helpen met het aanvragen van eventuele vergunningen. Natuurlijk kunt u ook kosten besparen door een deel van de werkzaamheden zelf te regelen. Bijvoorbeeld het fundament, maar u kunt ook de montage zelf doen. Het boothuis wordt prefab gefabriceerd en u krijgt alle onderdelen thuisbezorgt. Vervolgens kunt u als een soort bouwpakket de onderdelen in elkaar zetten en genieten van uw nieuwe boothuis. Informeer gerust naar de mogelijkheden om uw eigen boothuis te bouwen.