Gebinten constructie

Een gebinten constructie is een eeuwenoude ambacht. Tegenwoordig wordt deze houten constructie weer toegepast in hedendaagse woningen. Deze unieke stijl springt er direct tussenuit en dit is voor vele een reden om hun woning zo te laten bouwen. Toch is het wel van belang dat er iemand een expert is op het gebied van een gebinten constructie. In ons assortiment hebben wij verschillende bouwwerken waarbij de gebinten constructie toepassen. U komt deze houtconstructie tegen in onze paardenstallen, schuren, garages en zelfs in onze houten woningen.

Gebinten constructie met authentieke materialen

Wij werken graag met robuuste materialen met een authentieke uitstraling. Een gebinten constructie behoort hierbij tot de mogelijkheden. U kunt deze details zichtbaar maken in bijvoorbeeld uw woonkamer. Het is natuurlijk prachtig om een constructie zichtbaar te maken waarbij de authentieke eiken balken zichtbaar zijn. Het is wel belangrijk dat de uitstraling ook echt mooi is en hiervoor is echt vakmanschap voor nodig. Houtbouwland is één van de vakmannen waarop u kunt rekenen bij een gebinten constructie. Uw woning kan zelfs volledig gebouwd worden op basis van een gebinten constructie. Uw woning krijgt zo een historische uitstraling. Uiteraard is dit vooral bij een nieuwbouwwoning een echt pluspunt. U geeft zo uw woning de warmte en authentieke sfeer die vaak ontbreekt in de nieuwbouw.

Diverse houtsoorten voor een gebinten constructie

Bent u op zoek naar die historische en authentieke uitstraling? Er zijn verschillende houtsoorten die u kunt gebruiken voor deze constructie. Het is wel belangrijk dat het een massief houtsoort is en dat het er natuurlijk prachtig uitziet. Een gebinten constructie is eigenlijk niets meer dan een pen en een gatverbinding. Deze verbinding is zichtbaar met het blote oog en geeft uw bouwwerk een unieke uitstraling. Voor een gebinten constructie kunt u kiezen uit verschillende houtsoorten om te gebruiken. De meeste gebinten constructies worden standaard gemaakt uit eiken een alternatief is eventueel Douglas hout. Het voordeel van eiken is dat het robuust, degelijk en prachtig oud verkleurd. In het begin is eiken geel, maar langzaam kleurt het grijs weg wat een mooie authentieke uitstraling geeft aan uw woning.

Maak een gebinten constructie op maat

Houtbouwland kan verschillende bouwwerken maken met een gebinten constructie. Denk bijvoorbeeld aan uw eigen woning, garage of paardenstallen. Wij kunnen een heel ontwerp op maat van uw wensen maken. Hierbij kunnen we de gebinten constructie met bijvoorbeeld eikenhout meenemen. De mogelijkheden zijn onbeperkt als het aankomt op een gebinten constructie. Wij fabriceren alles zelf in onze eigen fabriek. Dit maakt het eenvoudig om eventueel wensen in een ontwerp te verwerken. Wij kunnen u tijdens het complete traject van A tot Z begeleiden om een constructie op maat te maken. Zo helpen wij u bij het tekenen van de bouwtekening en het aanvragen van eventuele vergunningen. U hoeft helemaal niets te doen behalve beslissingen nemen over het eindresultaat van uw gebinten constructie op uw eigen terrein. U kunt zo heerlijk genieten van uw eigen gebouw op maat.