Gevel opknappen

U heeft op dit moment misschien een houten gevel alleen in de loop der jaren is deze nogal oud geworden. Vanwege achterstallig onderhoud is er misschien zelfs houtrot ontstaan en een schilderbeurt kan uw gevel niet meer redden. In dit soort situaties heeft u als enige oplossing het opknappen van uw gevel. Dit kan door bijvoorbeeld nieuwe houten gevelpanelen aan te brengen. Houtbouwland kan u helpen om dit te realiseren en om de oude gevelpanelen voor u te verwijderen. Dankzij nieuwe houten gevelpanelen krijgt uw woning of pand weer de oude warme uitstraling terug. Een uitstraling die vervlogen was vanwege houtrot of andere narigheid. Bent u toe aan een nieuwe houten gevel? Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Verschillende soorten gevelverfraaiing

Een houten gevelverfraaiing klinkt heel eenvoudig. U zou van te voren misschien niet zo snel zeggen dat er heel veel mogelijk is op dit gebied. In de praktijk blijkt dit allemaal iets anders te liggen. Er zijn heel veel verschillende houtsoorten die gebruikt kunnen worden voor uw nieuwe gevel. Er zitten een aantal verschillen tussen deze houtsoorten. Het eerste verschil is de duurzaamheid en levensduur van het houtsoort. Sommige houtsoorten gaan veel langer mee zonder dat er veel onderhoud nodig is. Er zijn houtsoorten die gemiddeld één keer in de 7 jaar een schilderbeurt nodig hebben. Naast onderhoud zijn er ook nog houtsoorten met een bepaalde uitstraling. Neemt u bijvoorbeeld eikenhout dan moet u er rekening mee houden dat het hout kan gaan vergrijzen. Neemt u Red Cedar hout dan blijft het houtsoort een rode kleur behouden. Het hout gaat niet veranderen in een grijstint. Dit zijn zaken waar u eens goed over moet gaan nadenken bij het plaatsen van uw eigen gevelverfraaiing. Naast de robuuste uitstraling van hout kunt u er ook voor kiezen om hout een kleur te geven. U kunt zo het hout dezelfde uitstraling geven als uw houten kozijnen.

Geef uw woning een nieuw jasje

Natuurlijk wilt u wel graag dat de uitstraling van uw woning overeenkomt met de woning zelf. U wilt natuurlijk niet een totaal andere gevelverfraaiing dat er anders uitziet als de rest. Het type gevelverfraaiing dat u aanbrengt is dus heel erg bepalend voor de uitstraling van het geheel. U kunt uw woning in een nieuw jasje stoppen, maar het is wel slim om na te denken over het geheel. Uiteraard kunnen wij u adviseren over de uitstraling van uw woning. Neem gerust contact met ons op of stuur ons per e-mail wat foto’s van de huidige situatie.

Uw complete gevel renoveren met hout

Soms is het stenen metselwerk echt versleten en ziet uw complete voorgevel er niet meer uit. Gevelrenovatie lijkt de beste optie, maar of uw woning nog wel zo mooi wordt is nog maar de vraag. Wij kunnen eventueel uw complete gevel renoveren met hout. Wij zetten een voorzetwand voor uw woning en timmeren deze af met hout. Eventueel kunt u deze voorzetwand ook nog eens voorzien van extra isolatie. Uw woning ziet er zo niet alleen fraaier uit, maar zorgt ook nog eens voor extra woongenot. Informeer gerust over de mogelijkheden voor gevelrenovatie bij uw woning.