Hooiberg

Als u in het bezit bent van een traditionele boerderij dan kunt u eventueel overwegen om een hooiberg te plaatsen. U kunt deze gebruiken om echt hooi in op te slaan, maar ook steeds meer boerderijeigenaren kiezen ervoor om er een extra logeerkamer van te maken. In principe is alles mogelijk en kan Houtbouwland u helpen aan zo’n traditionele hooiberg op maat. Het geeft uw boerderij een extra landelijk karakter en u kunt er hooi in opslaan voor de dieren. Om de hooiberg extra authentiek te maken werken wij vaak met een gebinten constructie. U ziet hierdoor nog meer de houtenbalken en dit benadrukt de landelijke sfeer van uw eigen hooiberg. Op onze website hebben wij foto’s staan van verschillende type hooibergen die wij in het verleden gemaakt hebben. Uiteraard kunnen wij deze bij u plaatsen of u kunt de foto’s gebruiken ter inspiratie van uw eigen hooiberg. Wij kunnen namelijk ook een compleet nieuw ontwerp maken waarbij al uw wensen erin verwerkt zijn. Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken om uw eigen hooiberg te maken.

Een hooischuur bouwen

Naast een traditionele hooiberg of hooimijt kunt u ook bij ons terecht voor een hooischuur. Er zit alleen wel een verschil tussen een hooischuur en een hooimijt. Een hooischuur is vaak helemaal afgesloten terwijl een hooiberg vaak open is aan de zijkanten. Het ligt eraan wat u zelf graag wilt om het hooi in op te slaan. Als u heel veel dieren heeft dan is een traditionele hooiberg misschien niet groot genoeg. U vind een hooischuur misschien wel veel interessanter. Houtbouwland maakt eigenlijk alles geheel op maat van uw eigen wensen. Wij kunnen zowel de traditionele hooiberg bouwen als de hooischuur.

Hooiberg compleet op maat laten maken

Natuurlijk heeft u bepaalde wensen als het aankomt op de uitstraling. U heeft misschien op dit moment een traditionele witte boerderij met rietenkap. U wilt graag dat uw hooiberg exact dezelfde uitstraling heeft. Bij ons is dit geen enkel probleem wij kunnen de hooiberg helemaal afwerken in exact dezelfde stijl als uw boerderij. U kunt bij ons terecht voor verschillende ontwerpen die helemaal op maat gemaakt worden. U kunt zelf de materialen uitkiezen waarmee wij werken om de hooiberg bij uw woning te laten passen.

Een hooiberg bouwen

Houtbouwland kan eigenlijk alles voor u regelen van A tot Z of u kunt een deel zelf doen. Wij kunnen bijvoorbeeld de fundering regelen en vervolgens alle panelen prefab aanleveren. U mag dan zelf de hooiberg nog in elkaar gaan zetten. Als u zelf niet zo handig bent dan kunnen wij dit klusje natuurlijk ook gewoon voor u uitvoeren. Van a tot z kunnen wij alles voor u regelen. Als u bijvoorbeeld een complete hooischuur wilt of een gastenverblijf in de vorm van een hooiberg dan kunnen wij zelfs de elektra aanleggen. Wij helpen u graag om uw wensen vorm te geven in de vorm van een hooiberg.