Houten kapschuren

De meeste boerderijen waren vroeger standaard voorzien van houten kapschuren. Ze zagen er niet alleen prachtig uit, maar waren ook zeer functioneel om spullen in op te slaan. Vanwege de extra hoge doorrijhoogte kon de boer er prima inrijden met zijn tractor om spullen op te halen. Daarnaast werd de tractor zelf vaak in de houten kapschuren opgeslagen. De houten kapschuren staan nog steeds op ons netvlies als een oudhollands beeldmerk. Toeristen kijken vaak hun ogen uit bij het zien van deze traditionele schuren. Houtbouwland kan u eventueel helpen om op uw eigen land houten kapschuren te bouwen.

Nieuwe houten kapschuren bouwen

Tegenwoordig is het weer helemaal hip om nieuwe houten kapschuren te bouwen. De hoogtijdagen aan populariteit zijn nu echt aangebroken. Niet alleen boerderijen laten tegenwoordig deze schuur bouwen. Woningen met voldoende land kiezen ervoor om een authentieke houten kapschuur te plaatsen als garage om hun auto in op te bergen. De oude ambachtelijke afwerking kunnen wij zelfs bij de nieuwe schuren verzorgen. Ondanks dat de productie nu een stuk sneller gaat vanwege de nieuwe machines kunnen we nog steeds ambachtelijk te werk gaan. Ondanks dat wij met nieuwe machines werken blijft de uitstraling nog net zo prachtig als vroeger.

Een fundament bouwen voor uw nieuwe houten kapschuren

Uiteraard moet er een fundament aanwezig zijn om uw nieuwe houten kapschuur op te bouwen. Het soort fundament dat u nodig heeft is afhankelijk van het soort grond waarop u de kapschuur wilt bouwen. De schuur bestaat uit verschillende stevige kolommen en u wilt natuurlijk niet dat deze wegzakken in de grond. Wij kunnen bij u op de locatie komen kijken om te zien welk fundament u nodig heeft. Uiteraard kunnen wij alles voor u van A tot Z regelen. Zo kunnen wij ook voor u het juiste fundament plaatsen.

Kapschuren bouwen met een gebintenconstructies

Onze vakmannen beheersen verschillende bouwmethodes waaronder de beroemde gebintenconstructie. De gebinten kunnen gemaakt worden uit verschillende houtsoorten zoals eiken, Lariks en douglas hout. Afhankelijk van het materiaalsoort dat u uitkiest krijgt u een unieke uitstraling. Neem gerust contact met ons op als u benieuwd bent welke constructie het beste bij uw woning past. U kunt het bouwwerk helemaal op maat laten samenstellen zo kunt u zelfs kiezen voor vergrijsde wanden van eikenhout of een gevelbedekking naar keuze. Uiteraard kunnen wij u hierin adviseren zodat u de juiste keuze maakt.

Een houten kapschuur laten bouwen

Bij Houtbouwland kunt u terecht om een houten kapschuur te laten bouwen. U kunt bij ons terecht om unieke schuren op maat te laten maken. Ondanks dat wij maatwerk leveren worden alle schuren volledig prefab gemaakt. De overlast is zo ook voor de buurt echt minimaal. Prefab wil zeggen dat alle onderdelen in de fabriek gemaakt worden. Op de bouwlocatie worden ze tegen elkaar gemonteerd en uw nieuwe houten kapschuur staat op uw locatie. Het is één van de snelste bouwmethodes op dit moment en Houtbouwland kan ondanks deze bouwmethode nog steeds maatwerk leveren. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Kapschuur bouwen