Houten mantelzorgwoning

Helaas kan het soms ineens gebeuren dat een familielid niet meer zelfstandig thuis kan wonen. Verhuizen is meestal niet de slimste oplossing vanwege de hoge kosten die hieraan verbonden zitten. Het is veel slimmer om een mantelzorgwoning te bouwen. Dit is een woning die u op het terrein van uw huidige woning kunt plaatsen. Een kennis of familielid kan gaan wonen in uw huidige woning en u eventueel de zorg geven die u nodig heeft. Het familielid kan plaatsnemen in de mantelzorgwoning waarbij alles is afgesteld op de wensen. Denk bijvoorbeeld aan volledig gelijkvloers en een badkamer die is afgestemd op hulp. Denk bijvoorbeeld aan een douche waarin een speciale douchestoel gezet kan worden. Of speciale hulpmiddelen voor op het toilet. Vanwege de stimulans van de overheid is het in de meeste gemeentes mogelijk om vergunningsvrij een mantelzorgwoning te bouwen. Mocht een vergunning wel nodig zijn dan kunnen onze adviseurs u helpen om deze succesvol aan te vragen.

Het ontwerpen van uw eigen houten mantelzorgwoning

Het begint bij de bouw natuurlijk altijd eerst met een ontwerp. Uiteraard kunnen wij u helpen met het ontwerpen van uw eigen houten mantelzorgwoning. Wij zorgen ervoor dat uw woning de gewenste uitstraling krijgt. Een ontwerp dat past bij uw wensen. Uiteraard moet u eerst akkoord gaan met het ontwerp voordat wij definitief overgaan tot de bouw. Pas als wij een ontwerp hebben weten wij ook exact de prijs voor uw nieuwe houten mantelzorgwoning.

Uw houten mantelzorgwoning bouwen

Nu het ontwerp bekend is kunnen we aan de slag gaan met het bouwen van de houten mantelzorgwoning. Als eerste is het van belang dat er een fundering aangelegd wordt. Uiteraard kan Houtbouwland ook de fundering voor uw realiseren of u kunt dit zelf aanleggen. Afhankelijk van de ondergrond is er een locatie specifieke fundering nodig. Op dit fundament wordt vervolgens uw houten mantelzorgwoning gebouwd. De complete mantelzorgwoning wordt in de fabriek geproduceerd dit wordt prefab genoemd. Dit betekent niet dat wij geen maatwerk leveren, maar puur dat uw woning in de fabriek gefabriceerd wordt. Alle panelen en onderdelen worden vervolgens naar de locatie gebracht en hier in elkaar gezet. Binnen een paar dagen kan uw houten mantelzorgwoning klaar zijn. Uw familielid kan direct gaan genieten van de nieuwe woonruimte zonder dat u er veel aan hoeft te doen.

Volledig ontzorgt tijdens de bouw van uw houten mantelzorgwoning

Houtbouwland kan echt alles voor u regelen zodat u volledig ontzorgt bent tijdens de bouw. Wij realiseren niet alleen de buitenzijde, maar na wens ook de binnen afwerking. U heeft zo een volledig afgewerkte mantelzorgwoning. U hoeft uzelf zelfs niet zorgen te maken over de vergunningsaanvraag want dit regelen wij uiteraard ook. Denk ook bijvoorbeeld aan de technische installatie en het plaatsen van de badkamer/keuken. Alles kan voor u geregeld worden en de mogelijkheden zijn onbeperkt. Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten over het realiseren van uw eigen houten mantelzorgwoning.