Kapschuur bouwen

Vroeger was het heel gewoon dat een boerderij voorzien was van een kapschuur. Vandaag de dag zien we deze handige schuren helaas steeds minder. Toch kunt u nu zelf voorzien zijn van een prachtige landelijke kapschuur. Vroeger was het vooral belangrijk dat een kapschuur functioneel was, maar vandaag de dag telt de uitstraling ook mee. De kapschuur is vanwege de diverse ontwerpen populairder dan ooit. U kunt zelf een kapschuur bouwen om bijvoorbeeld extra spullen op te slaan. Vanwege het nostalgische gevoel dat we nog steeds bij een houten kapschuur krijgen is deze nog steeds populair om te bouwen bij uw woning. U kunt bij Houtbouwland terecht om uw eigen kapschuur op maat te bouwen. Neem gerust contact met ons op als u meer informatie over uw nieuwe kapschuur wilt ontvangen.

Een fundament bouwen voor uw kapschuur

Een houten kapschuur bouwen betekent wel dat u een goed fundament moet hebben. De basis van de kapschuur bestaat uit dikke houten balken en pilaren. Het gewicht dat ze dragen is vrij zwaar en u wilt natuurlijk niet dat uw nieuwe kapschuur wegzakt in de ondergrond. Het soort fundament dat u moet bouwen is afhankelijk van de huidige ondergrond. Soms moet er bijvoorbeeld gekozen worden voor houten heipalen om uw kapschuur te ondersteunen. Wij bekijken graag uw persoonlijke situatie zodat wij een gedegen advies kunnen geven over het fundament voor uw nieuwe kapschuur.

Kapschuur bouwen met een gebintenconstructie

Eén van de klassieke bouwmethodes om uw nieuwe kapschuur te bouwen is met een gebintenconstructie. Deze authentieke bouwmethode zorgt direct voor de landelijke oude sfeer waar u naar op zoek bent. Een oude ambacht komt weer opnieuw tot leven door te werken met een gebintenconstructie. Een gebintenconstructie kan met verschillende houtsoorten gemaakt worden. Het is afhankelijk van uw eigen wensen welk houtsoort u het beste kunt uitkiezen. Als de gebintenconstructie staat dan worden de wanden afgewerkt met een houten gevelbekleding. Naast de constructie zelf zijn er diverse soorten gevelbekledingen mogelijk om uw kapschuur mee af te werken. Uiteraard kunnen wij u hierin adviseren om zo te kiezen voor een uitstraling die bij u past.

De dakbedekking van uw nieuwe kapschuur

Eén van de belangrijkste punten waarover u moet nadenken is de dakbedekking van uw nieuwe kapschuur. Een verkeerd gekozen dakbedekking kan zorgen voor een totaal andere uitstraling dan u in gedachten had. Uiteraard kunt u bij ons terecht voor een gedegen advies voor het soort dakbedekking dat u wilt plaatsen op uw nieuwe kapschuur. Bij de meeste kapschuren wordt er overigens gekozen voor Oud-Hollandse dakpannen. Overigens is het ook mogelijk om uw dak te bedekken met golfplaten of dakpanplaten. Bij Houtbouwland kunt u altijd terecht voor een ontwerp en uitvoering op maat. Wij kunnen voor u een compleet nieuwe kapschuur op maat van uw eigen wensen bouwen. Neem gerust contact met ons op als u benieuwd bent naar de mogelijkheden voor uw nieuwe kapschuur. Wij helpen u graag met het bouwen van uw eigen exemplaar om meer opslagruimte in en rond het huis te creëren.