Klassieke terrasoverkapping

Wilt u nog meer genieten van het buitenleven in uw eigen tuin? Een klassieke terrasoverkapping kan de ideale oplossing zijn. U kunt zo uw eigen veranda creëren en genieten van het buitenleven. Dankzij een terrasoverkapping kunt u al veel eerder buiten zitten en kunt u genieten van een aangename temperatuur. Als u kiest voor een klassieke terrasoverkapping dan krijgt u niet alleen een uitgebreide overkapping, maar ook een model dat er prachtig uitziet. U kunt de overkapping vrijstaand in uw achtertuin plaatsen of tegen uw woonkamer aan gemonteerd.

Uw klassieke terrasoverkapping op maat

Houtbouwland kan u helpen om uw terrasoverkapping volledig op maat te maken. Wij werken op basis van prefab toch wil dit alleen zeggen dat alle onderdelen in de fabriek gemaakt worden. Doordat wij de onderdelen in de fabriek kunnen maken kunnen wij veel sneller produceren. Dit maakt het eenvoudig om uw eigen terrasoverkapping in elkaar te zetten. Bij prefab denken helaas een hoop mensen aan gewoon een standaard terrasoverkapping waar niet vanaf geweken kan worden. De praktijk is echter totaal anders dan u zou denken. U kunt een terrasoverkapping wel degelijk op maat maken. Wij maken onze ontwerpen zelf en produceren vervolgens uw overkapping op maat. Zo kunnen wij uw overkapping in dezelfde stijl bouwen als uw woning. Dit maakt de uitstraling natuurlijk extra speciaal. Uiteraard kunnen wij de overkapping rechtstreeks tegen uw gevel aanbouwen. Vaak kiezen wij ervoor om bijvoorbeeld de dakgoot te verwijderen zodat we de overkapping extra hoog kunnen bouwen. U heeft zo echt een aansluitende overkapping waarin u extra kunt genieten van de zomermaanden.

Nadenken over het lichtval bij een terrasoverkapping

Een klassieke terrasoverkapping wordt eigenlijk altijd tegen de woning aangebouwd. Helaas zijn hierdoor lang niet alle klanten tevreden met het eindresultaat. De woning is verlengt, maar de woonkamer is door het bouwwerk heel donker geworden. Eén van de belangrijkste aandachtpunten in de woning is natuurlijk het lichtval. Wij kunnen dit eenvoudig oplossen door uw klassieke terrasoverkapping extra licht te maken. Zo zorgen wij eventueel voor een lichtkoepel in de overkapping. Zo blijft u gewoon daglicht in uw woonkamer houden ondanks dat u een overkapping gebouwd heeft. Het lichtval hoeft dus echt geen probleem te zijn mits de bouwer hier goed over nadenkt. Uiteraard informeert Houtbouwland u uitstekend over de mogelijkheden om uw terrasoverkapping te bouwen.

Een duurzame terrasoverkapping bouwen

Natuurlijk wilt u geen terrasoverkapping bouwen die u over een paar jaar alweer moet afbreken. Bij hout komen er dan ook wel vraagtekens op als het aankomt op een terrasoverkapping. Hout moet natuurlijk behandeld worden om langer mee te gaan. Een onderhoudsbeurt is noodzakelijk, maar door te kiezen voor duurzame materialen dan hoeft dit echt niet jaarlijks. U kunt gewoon lang genieten van de kwaliteit zonder dat u last heeft van de duurzaamheid. Op onze website ziet u al verschillende voorbeelden van duurzame terrasoverkappingen. Natuurlijk is het voor een groot deel ook afhankelijk van het houtsoort dat u uitkiest. Wij helpen u graag om u een goed advies te geven over uw eigen duurzame terrasoverkapping.