Mantelzorgwoningen

Eén van de mogelijkheden om te laten bouwen in bijvoorbeeld uw achtertuin door Houtbouwland zijn de mantelzorgwoningen. Deze woningen kunnen gebruikt worden om een familielid dichtbij huis op te vangen. Soms is het niet meer mogelijk om volledig zelfstandig te wonen. Het is dan belangrijk dat een familielid dichtbij is en u de zorg op u kunt nemen wanneer het nodig is. Mantelzorgwoningen zijn de ideale oplossing om de zorg dichterbij huis te verplaatsen. Doordat steeds meer zorg op de schouders van familieleden terecht komt is het niet lastig meer om een mantelzorgwoning aan huis te bouwen. Wij kunnen speciaal voor u het complete traject verzorgen. Van de aanvraag van de vergunning tot aan het sleutel klaar opleveren van uw eigen mantelzorgwoning.

Mantelzorgwoningen bij een bestaande woning bouwen

Als u mantelzorger bent van een familielid dan kunt u een mantelzorgwoning bij uw bestaande woning laten bouwen. Dit kan meestal met dit doeleinde volledig vergunningsvrij. Uiteraard is dit wel per gemeente verschillend en is het slim om dit vooraf te informeren. Eventueel kunt u dit proces ook aan ons overlaten en kunnen wij informeren of het bouwen van een mantelzorgwoning bij uw woning vergunningsvrij kan. Het is natuurlijk praktisch als een dierbare dichtbij huis woont. U kunt alleen zo de juiste zorg op u nemen. Vaak is er wel een maximale oppervlakte als u een mantelzorgwoning wilt bouwen. Het aantal m2 is vaak afhankelijk van het soort woning dat u bezit en de omliggende gebouwen. Wij kunnen u eventueel persoonlijk laten zien wat er bij uw woning mogelijk is.

Een mantelzorgwoning van hout

Natuurlijk is een mantelzorgwoning een tijdelijke oplossing. Het gaat hierbij misschien over een periode van 10 of 20 jaar. U wilt natuurlijk geen vermogen uitgeven aan een tijdelijk gebouw. Een mantelzorgwoning van hout kan een mooie tijdelijke en betaalbare oplossing zijn. U hoeft zo geen tienduizenden euro’s uit te geven aan een prefab woning. Afhankelijk van de afmetingen kan de woning geheel op maat gemaakt worden. Natuurlijk is het wel belangrijk dat uw woning past bij de uitstraling van uw huidige woning. Dit hoeft overigens geen probleem te zijn want wij kunnen de mantelzorgwoning helemaal op maat maken. Na ons eerste gesprek ontvangt u een uitgebreide offerte en een schets waarin al uw wensen verwerkt zijn. U heeft zo een duidelijk beeld van de kosten en de uitstraling van uw mantelzorgwoning van hout.

Mantelzorgwoning op maat maken

Houtbouwland kan uw nieuwe mantelzorgwoning helemaal op maat voor u samenstellen. U hoeft niet verplicht een woning uit te zoeken op onze website. Het is mogelijk om maatwerk te leveren aan de hand van uw eigen wensen. Natuurlijk heeft u zelf ook bepaalde ideeën over bijvoorbeeld de uitstraling van de mantelzorgwoning. U kunt de woning zo helemaal op maat maken en er iets leuks mee doen. U heeft zo echt een mooi bouwwerk dat niet hinderlijk in uw achtertuin staat. Daarnaast heeft u eindelijk een dierbare dichtbij huis zodat u de beste zorg kunt leveren voor iemand die u dierbaar is. Neem gerust direct contact met ons op voor meer informatie over een mantelzorgwoning op maat.

Mantelzorgwoning bouwen
Houten mantelzorgwoningen