Terrasoverkapping bouwen

Een terrasoverkapping bouwen kan een pluspunt zijn voor uw woning of juist een minpunt. Het ligt er echt heel erg aan hoe uw overkapping precies gebouwd is. Het is een behoorlijke investering dus het kan slim zijn om de overkapping zo professioneel mogelijk uit te voeren. De waarde van uw woning kan als de overkapping juist uitgevoerd is flink vergroot worden. Wij kunnen u helpen om te kijken naar uw situatie. Met behulp van ons advies kunt u de juiste keuzes maken en een professionele terrasoverkapping bouwen die de waarde van uw woning laat stijgen. Wij bespreken graag met u persoonlijk hoe wij dit voor u kunnen realiseren met hout.

Verleng uw woning door een terrasoverkapping te bouwen

U kunt eenvoudig van uw huidige woning een verlenging maken. Om dit te realiseren is het verstandig om de overkapping in dezelfde stijl te bouwen. Het lijkt zo alsof uw woning en de overkapping één geheel vormen. Het is wel verstandig om heel goed naar de details van de woning te kijken. Op basis van foto’s van uw woning kunnen wij bij Houtbouwland een eerste schets maken. Wij kunnen bijvoorbeeld uw woonkamer verlengen met uw eigen terrasoverkapping. Uw woning kan zo flink wat extra geld waard worden doordat uw woongenot flink vergroot wordt met een beetje extra ruimte.

Een klassieke terrasoverkapping bouwen

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten overkappingen die u kunt bouwen. De klassieke terrasoverkapping is er uiteraard één van. Houtbouwland geeft u graag een professioneel advies om deze overkapping te realiseren. Samen zorgen we voor het perfecte plaatje door de mooiste materialen met elkaar te realiseren. Het bouwen van een terrasoverkapping doet u meestal maar één keer. Het is natuurlijk belangrijk dat dit perfect gebeurd en dat u echt met een tevreden gevoel terugkijkt op uw overkapping.

Een vrijstaande terrasoverkapping bouwen

De meeste overkappingen die wij besproken hebben worden aan de woning vastgemaakt. U heeft zo als voordeel dat uw terras voor uw woning volledig overdekt is. U kunt hierdoor langer buiten zitten of juist al eerder in het seizoen. Vooral als u de zijkanten dicht laat maken met bijvoorbeeld glas. Of als u de overkapping voorziet van terrasverwarming. Naast dit soort klassieke overkappingen kunt u ook kiezen voor een vrijstaande terrasoverkapping. U kunt deze bijvoorbeeld op een mooi plekje in uw tuin laten bouwen. U heeft zo een apart terras waar u heerlijk een loungeset en buitenkeuken onder kunt plaatsen. De vrijstaande terrasoverkapping wordt vaak gezien als één van de grote pluspunten in uw tuinontwerp. Het past bij de moderne tuin van vandaag de dag. U kunt ook nog eens kiezen voor karakteristieke houtsoorten om uw terras te overkappen. Bijvoorbeeld Red Cedar voor die prachtige rode gloed. Of wat dacht u van eikenhout? U krijgt zo een mooie landelijke uitstraling! Wij helpen u graag om de droom van een vrijstaande terrasoverkapping te realiseren.