Woningen

Droomt u van een eigen woning? Of het bouwen van uw droomhuis? Helaas blijkt dit lang niet voor iedereen realistisch te zijn. Vooral vanwege de hoge grondprijzen in ons eigen land. Gelukkig zijn er prefab oplossingen om uw droomhuis alsnog te bouwen. Wij maken uw woning bijna volledig in de fabriek om vervolgens alle onderdelen op locatie te monteren. We zijn zo minder afhankelijk van het weer en kunnen hierdoor flink wat op de kosten besparen. U heeft zo sneller uw droomwoning en voor het eerst wordt het betaalbaar om uw eigen woning te realiseren. Tijdens dit traject verzorgen wij alle vergunningen die u nodig heeft en hoeft u uzelf nergens zorgen om te maken. Op onze website kunt u alvast een paar voorbeelden zien van woningen die gebouwd kunnen worden door Houtbouwland.

Een woning bouwen van hout

Houtbouwland bouwt uiteraard uw droomhuis volledig van hout en op maat. Misschien twijfelt u wel even als u hoort dat een woning van hout gebouwd wordt. In Nederland is het niet echt gebruikelijk meer dat een woning gemaakt wordt uit hout. Toch is het nog steeds een populair bouwmateriaal en zijn er verschillende voordelen aan het bouwen met hout. Hout is zeer bewerkelijk waardoor er prachtige vormen mee gemaakt kunnen worden. Dankzij de uitstekende isolatie vanuit de fabriek heeft u vaak zelfs een beter geïsoleerde woning dan met beton. Eventueel kan uw houten woning ook nog gewoon afgewerkt worden met bakstenen als u dit zelf prettig vind. Wij maken de woningen volledig op maat zodat wij echt iets unieks kunnen afleveren. Een droomhuis dat echt voldoet aan uw wensen en eisen.

Groen bouwen met een uitstekende isolatie

Een woning bouwen van hout kan absoluut een uitstekende keuze zijn voor het milieu. U kunt uw Co2 uitstoot flink verlagen door bijvoorbeeld te kiezen voor een uitstekende isolatie. Onze houten woningen worden al vanuit de fabriek geïsoleerd. Tijdens de productie van onze woningen komt er door het gebruik van hout ook veel minder C02 vrij. Hierdoor bouwt u echt met een groene bouwmethode uw nieuwe woning. Houten woningen zijn de ideale oplossing om groen te bouwen. Door ook nog eens een groene isolatiemethode toe te passen met o.a. houtwol zorgen wij ervoor dat u relatief weinig geld kwijt bent aan stookkosten. Een uitstekend geïsoleerd houten huis is zelfs voordeliger dan een huis gemaakt van beton.

Maatwerk met complete begeleiding van A tot Z

Het bouwen van een eigen huis is heel veel werk. Veel mensen zien hier tegenop en kiezen automatisch voor een bestaande woning. Dit is de reden dat Houtbouwland altijd maatwerk verzorgt met de complete begeleiding van A tot Z. Wij helpen u al vanaf het begin om uw wensen om te zetten tot een complete bouwtekening van uw nieuwe woning. Daarnaast helpen wij u met het bouwen van de fundering tot het aanvragen van de vergunningen. Ons werk stopt pas zodra wij u de sleutel mogen overhandigen. Het enige waar u over hoeft na te denken is de inrichting van uw droomhuis. Wij kunnen u zelfs helpen met het afwerken aan de binnenzijde van uw woning.